når vi fanger rejer.
Sidste onsdag var jeg heldig at få lov til at komme ombord på en rejetrawler sammen med en kollega og 4 elever. Vi var først med hele klassen på besøg på fiskefabrikken i forbindelse med biologiundervisningen (jeg var bare med som gæst). Desværre var der ikke gang i produktionen da der p.t. er mangel på rejer (kvoterne er næsten sluppet op for i år). Til gengæld er fabrikken en af de mest moderne der findes, hvor maskiner har afløst mennesker og rejerne koges og pilles fuldautomatisk. Jeg måtte desværre ikke fotografere på fabrikken.
Bagefter benyttede jeg en kontakt og fik lov til at gå ombord i en trawler der lå til kaj for losning af 3 ugers fangst. Skibets styrmand Søren var meget venlig og gav os en fin rundvisning på hele skibet.
På en moderne rejetrawler er der en hel fabrik under dæk. Også her koges og sorteres rejerne på nogenlunde samme måde som i fabrikken på land. Rejerne nedfryses og pakkes i både store sække til industri, 5- kg. kasser til salg og mindre 1-kg-kasser der eksporteres til Japan. Efter losning bliver de på kajen straks lagret i store frysecontainere der senere sendes til f.eks. Danmark. På skibet måtte jeg gerne fotografere og herunder ser I et udpluk af billeder (der var utroligt rent og indbydende i "skibsfabrikken"):
|
Så hejses lasten fra borde - her er det 5-kg kasserne. |
|
Papkasser klar til de store Japan-rejer. |
|
Den japanske tekst studeres nøje. |
|
Her i fryselageret arbejdes der i døgndrift for at få losset skibet. |
|
Styrmanden på broen viser film for os. |
|
For en kort stund kunne jeg lege rejeskipper! Hele skibet styres ved hjælp af et par mus og adskillige skærme. |
|
Slangekrøllerne er ikke anlagt fordi jeg har konverteret til jødedommen! |
Efter endt besøg kunne vi 6 personer drage af med 10 kg. rejer til deling!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar